CONVENI COL·LABORACIÓ HAPPYAGUA AMB “CREIX AMB EL PEIX”

Tornar

CONVENI COL·LABORACIÓ HAPPYAGUA AMB “CREIX AMB EL PEIX”

El Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna (GMP) ha arribat a un acord de col·laboració amb HappyAgua per tal de promoure el Centre Interactiu del Peix i el programa educatiu «Creix amb el Peix». Un conveni que es va iniciar el mes de maig i que tindrà una validesa inicial de 5 anys.

El CIP és un punt de referència del món del Peix i del Marisc a Catalunya.

Els nens i nenes poden conèixer d’ una manera visual i didàctica com es pesquen o es crien en aqüicultura, es transporten i manipulen peixos i mariscos fins que arriben a les nostres llars, a més de fer èmfasi en els beneficis del seu consum i treballar conceptes com la sostenibilitat,  l’ economia blava o el malbaratament alimentari.

«Juntament amb la pesca i altres administracions públiques i empreses privades com HappyAgua s’impulsa «Creix amb el Peix», un programa educatiu adreçat a alumnes d’entre 8 i 11 anys per tal d’apropar el peix i el marisc, els diferents tipus de pesca, les llotges, el Mercat Central del Peix de Mercabarna o els mercats municipals. Conèixer tot el camí que realitza aquest producte fins a arribar a casa nostra. I és que els més petits són els adults del futur i els prescriptors del que es menja a casa», declara Josep Maria Marcos, Director del Projecte.

Per a Àngel Máñez, President del Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix, «Aquesta aliança serveix com a iniciativa per sembrar nous hàbits de consum que es tradueixen en millores de la qualitat de vida i del medi ambient. És un pas important per contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i generar un canvi significatiu en un futur».

Responsabilitat Social Corporativa

«Cal transformar els hàbits de consum i fer un canvi de xip potenciant el reuse, refill, repeat aprofitant fins a l’última gota. La divulgació de la informació amb caràcter pedagògic en el coneixement de l’aigua és clau per aconseguir una conscienciació que comença en els més petits». Pere Calvera, General Manager de HappyAgua.

En el marc d’aquest conveni, HappyAgua, marca de l’empresa Grupagua – Pollet Water Group, ha instal·lat sistemes de dispensació d’aigua purificada, tant a les oficines del Gremi com al CIP.

S’ha lliurat a cada treballador una ampolla d’acer inoxidable personalitzada amb el seu nom per tal de contribuir a l’eliminació de totes les ampolles de plàstic d’aigua embotellada tenint en compte que una ampolla de plàstic tarda 500 anys a descompondre’s.

D’aquesta manera faciliten als empleats una aigua de qualitat i aprofiten cada gota. El seu èxit i bona acceptació rau en el que l’ aigua és accessible, lliure d’ olors i sabors i es pot triar entre aigua freda, calenta o del temps.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és :

  1. Ser un referent en el consum d’ aigua de boca sense plàstics.
  2. Promoure l’ aigua a granel i reduir els residus.
  3. Sensibilitzar i empoderar els més petits i les famílies per tal de donar conèixer l’ aigua de l’ aixeta tractada.

CONVENI HAPPYAGUA – “CREIX AMB EL PEIX”

Attachments