GRAN EXIT DE LA CAMPANYA “REVETLLES D’ESTIU AMB MUSCLOS I CAVA”

Tornar

GRAN EXIT DE LA CAMPANYA “REVETLLES D’ESTIU AMB MUSCLOS I CAVA”

S’han servit unes 9.000 racions gratuïtes de mol.lusc del Delta i cava

Més de 5.500 persones gaudeixen de la setena edició de “Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” a mercats municipals de Barcelona

 

El gran tast de Sant Pere a la Llibertat i l’Abaceria ha tancat avui la iniciativa dels majoristes del Mercat Central del Peix i peixaters de Catalunya.

Els productors del Delta de l’Ebre han destinat a la iniciativa més d’una tona de musclo de roca de primera qualitat de manera gratuïta.

Barcelona, 28 juny 2018.  Els mercats barcelonins de l’Abaceria i la Llibertat han tancat avui, amb el Gran Tast de Sant Pere, la VII Edició de Revetlles d’Estiu amb musclos i Cava, iniciativa impulsada pel Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna i Gremi de Peixaters de Catalunya.  Més de 5.500 persones han gaudit dels tastets gratuïts de musclos del Delta cuinats a la marinera i cava que durant quatre dies s’han ofert a 7 mercats municipals de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats, col·labora per segon any consecutiu en aquesta iniciativa.

La Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l’Ebre han aportat, una edició més, tot el producte necessari per a la celebració de les degustacions populars: més d’una tona de mol·lusc de primera qualitat que s’ha traduït en unes 9.000 racions de musclos. El producte s’ha cuinat a la marinera la mateixa matinada de cada tast.

Les “Revetlletes infantils”, estrena d’enguany, han acostat el producte de proximitat i les tradicions als més petits.

La introducció, per primera vegada en aquesta edició, de les “Revetlletes Infantils” ha fet possible ampliar el públic d’aquesta iniciativa arribant als més petits que han descobert el producte de proximitat i la tradició de les revetlles tots jugant i tastant els musclos.

Els mercats on s’han celebrat aquesta VII Edició de “Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” han estat el Mercat de Sant Antoni el dia 22 de juny, amb una participació de més de 1.200 persones, la Concepció i el Carmel, ambdós el dia 23 amb motiu de Sant Joan; i el dia 27, iniciant el Tast de Sant  Pere que avui ha clos, els mercats de Sants i el Ninot.

Recuperar una tradició dels barris mariners de Barcelona.

“Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” s’iniciava l’any 2012 amb una experiència pilot al mercat de Sants. Aquest tast popular naixia, impulsat per majoristes de peix i peixaters, amb la voluntat de recuperar una vella tradició dels barris mariners de Barcelona i de pobles costaners catalans que molts d’aquests professionals recordaven de la seva infantesa: les musclades d’estiu durant les revetlles. Així doncs, les vigílies de Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, se celebraven les revetlles amb generoses cassoles de musclos, coincidint que a l’estiu, al Mediterrani, aquest marisc es troba ben ple i en el seu millor moment de sabor.

Amb aquest tast popular es vol convidar als catalans a gaudir i compartir amb família i amics l’experiència de reviure les revetlles amb aquesta festa popular i gastronòmica. A més, tant majoristes com peixaters ens recorden que el musclo és un marisc molt saludable, que resulta bé de preu, és de proximitat i de temporada.     

A “Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” col·labora des del seu inici la Federació de Productors de Marisc del Delta de l’Ebre (Fepromodel) que aporta tot el mol·lusc per a les degustacions i que prové exclusivament de zones producció certificades com a Reserva de la Biosfera. Mercabarna, l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome) que reuneix les empreses majoristes d’aliments frescos del polígon alimentari, i l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats també donen suport a la convocatòria. També hi participa, des de la primera edició, el Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB amb professors i alumnes de sala i l’elaboració de receptes.

 

VEURE, REVETLLES D’ESTIU MUSCLOS I CAVA 2018, CLICAR AQUÍ…

Attachments