INFORMACIÓ SOBRE CONTACTES ESTRETS COVID-19 – GESEME

Tornar

INFORMACIÓ SOBRE CONTACTES ESTRETS COVID-19 – GESEME

Bon dia,

Tenint en compte l’augment de casos de la covid,  adjunto la informació de com cal actuar en el cas de que tingueu contactes estrets a la vostra empresa :

Contactes estrets :

Per a les persones que no tenen la pauta de vacunació completada o que sí que la tenen però tenen símptomes :

Reben una trucada i un missatge que els informa que són un contacte estret d’una persona diagnosticada, sense dir-los qui és, i els indica les mesures que han de prendre. Caldrà que facin una PCR entre els dies 4 i 6 després de l’exposició amb el cas positiu.

Per tal d’evitar la possible transmissió, el contacte estret ha de fer quarantena durant els 10 dies següents al contacte amb un cas diagnosticat.

En cas que presenti símptomes, ha de contactar de seguida amb el seu metge o metgessa a través de l’eConsulta o trucar al 061 Salut Respon per comunicar que és un contacte estret d’un cas de COVID-19.

Ha d’estar localitzable al llarg de tot el període de seguiment.

Si treballa, cal que faci teletreball i, en cas que no sigui possible, rebrà la informació per tramitar la baixa laboral.

Pot consultar els resultats de la prova a través de La Meva Salut. 

Si la prova diagnòstica és negativa, el professional sanitari decideix si pot acabar l’aïllament preventiu o si l’ha de continuar, tot vigilant els símptomes.

Per a les persones que tenen la pauta de vacunació completada i que no tenen símptomes :

No han de fer quarantena, però han d’estar atentes per si sorgeixen símptomes compatibles amb una infecció per COVID-19. Caldrà que es facin una PCR entre els dies 4 i 6 després de l’exposició.

Han d’evitar el contacte amb persones vulnerables i amb persones no vacunades. Han de continuar utilitzant mascareta, evitar les interaccions socials al màxim, no acudir a esdeveniments massius o multitudinaris i vigilar en tot moment que no apareguin símptomes compatibles amb la infecció per COVID-19.

La pauta de vacunació es considera completada de maneres diferents, segons la vacuna, l’edat o si hem estat un cas positiu de COVID-19.

Les persones vacunades amb Pfizer/BioNTech estan correctament vacunades 7 dies després de la segona dosi. Les persones vacunades amb Moderna/Lonza i Oxford/AstraZeneca, 14 dies després de les segones dosis. Les persones vacunades amb Johnson&Johnson/Janssen, d’una única dosi, també assoleixen la pauta de vacunació completada 14 dies després de la dosi.

D’altra banda, les persones que han patit la COVID-19 i que tenen 65 anys o menys solament necessiten una dosi de la vacuna per arribar a la pauta vacunal completa, 2 mesos després de ser un cas positiu. Per contra, les persones que han patit la COVID-19 i tenen més de 65 anys necessiten les dues dosis.

Per a qualsevol dubte, sóc a la vostra disposició.

Salut ¡!!!

 

 

 

INFORMACIÓ SOBRE CONTACTES ESTRETS – COVID-19 – GESEME

Attachments