MERCABARNA – Jornada informativa tipus impositiu sobre els envasos plàstics d’un sol ús emprats a la distribució alimentària.

Tornar

MERCABARNA – Jornada informativa tipus impositiu sobre els envasos plàstics d’un sol ús emprats a la distribució alimentària.

 

Hola bon dia,

 

En primer lloc posar al vostre coneixement que el 22 de novembre, a les 10 hores (durada 1h), s’organitza un sessió per explicar com afectarà aquest impost a les empreses de la distribució alimentària. És una jornada que hem hagut de muntar amb caràcter d’urgència per explicar aquesta situació als empresaris de Mercabarna.

L’1 de gener de 2023 entrarà en vigor el tipus impositiu sobre els envasos plàstics d’un sol ús (0,45 € per quilo de material posat en circulació al mercat), un impost que afectarà directament sobre els envasos de plàstic emprats a la distribució alimentària.

Per explicar els detalls de l’impost i el seu abast, organitzem aquesta jornada que entrarà en els aspectes més destacats del tipus impositiu i de la llei 7/2022 de residus i sòls contaminants, especialment en la seva afectació directa a les empreses del sector alimentari. 

Durant la jornada s’explicarà a quin tipus d’empreses i activitats afectarà aquest impost i de quina manera; quines en quedaran exemptes i quan s’aplicaran deduccions; quin paper tindrà el plàstic d’origen reciclat i com afectarà la importació d’envasos. A més, les persones assistents podran compartir els seus dubtes en el moment de fer la inscripció o bé durant la sessió.

Inscripció: https://www.mercabarna.es/serveis/inscripcio-a-la-jornada-limpost-al-plastic/

Per últim, a l’acte també s’esmentaran altres canvis legislatius importants que estan en curs d’aprovació, com ara el Projecte de llei d’envasos i residus d’envasos (2023). 

M’agradaria especialment comptar amb vosaltres i que feu difusió de la jornada ja que és un tema d’interès per les nostres empreses.

Salutacions i bon cap de setmana,

 

Toni Nieto Rivera

Responsable d’Estudis, Clústers i Desenvolupament

T .  93 556 35 70

  1. 610 59 50 23

nieto@mercabarna.cat 

www.mercabarna.cat

 

 

MERCABARNA – Jornada informativa tipus impositiu sobre els envasos plàstics d’un sol ús emprats a la distribució alimentària

Attachments