NOTA INFORMATIVA – CANVIS DE PROTOCOL A LES ESCOLES – 7-GENER-2.022.

Tornar

NOTA INFORMATIVA – CANVIS DE PROTOCOL A LES ESCOLES – 7-GENER-2.022.

Bona tarda,

 

Aquest dimarts, el govern espanyol s’ha reunit telemàticament amb els governs autonòmics per buscar una posició comuna per a la tornada a les escoles de la setmana que ve, en plena sisena onada de la pandèmia.

                    

Les ministres de Sanitat i Educació, Carolina Darias i Pilar Alegría, han explicat que totes les comunitats autònomes han aprovat per unanimitat que les escoles comencin el 10 de gener amb un 100% de presencialitat.

 

Pel que fa a la possibilitat de canviar les quarantenes i fer-les menys rigoroses, Darias ha dit que es continuaran aplicant les que hi ha vigents i que de moment no es canviaran.

El protocol actual marca una quarantena de tot el grup on hi ha un positiu,

ACTUALITZACIÓ – 07-01-2022 :

Les quarantenes a les escoles cada cop que hi ha un cas positiu seran història a partir de dilluns, quan es reprenguin les classes. La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest matí eliminar les quarantenes a l’educació infantil i primària.

Així, ja no hauran de confinar-se tots els alumnes d’una classe sempre que hi hagi un positiu i no estiguin vacunats. Només es faran quarantenes quan hi hagi 5 casos o més d’infecció en una aula -o bé el 20% dels alumnes contagiats– en un període igual o inferior a 7 dies.

Si hi ha 4 casos o menys, o menys d’un 20% infectat, es consideraran casos esporàdics i no es recomana quarantena.

La mesura no fa distinció d’edat, però afectarà, sobretot, els alumnes de primària, que encara no estan vacunats. Com que els contactes estrets vacunats amb la pauta completa ja no n’han de fer, a secundària ja hi havia molts menys confinaments.

L’objectiu dels canvis, segons la Comissió, és fomentar les classes presencials a tots els nivells educatius. A més, la modificació s’adequa també a l’avenç de la vacunació en tots els grups d’edat.

Salut ¡!!!

 

Carles Carrera
Técnico de Prevención de Riesgos Laborales
Carles.Carrera@geseme.com
T. – 664424563
Longitudinal 6, Local 14, Mercat Central del Peix – 08040 – MERCABARNA

 

 

NOTA INFORMATIVA – CANVIS DE PROTOCOL A LES ESCOLES

Attachments