NOTA INFORMATIVA – GESEME – SANITAT REACTIVA LES BAIXES AUTOMÀTIQUES PER COVID.

Tornar

NOTA INFORMATIVA – GESEME – SANITAT REACTIVA LES BAIXES AUTOMÀTIQUES PER COVID.

Salut reactiva les baixes automàtiques per símptomes de Covid.

 

Es podran sol·licitar a través de La Meva Salut, tindran una durada general de cinc dies i no caldrà un test positiu per accedir-hi.

Com demanar la baixa?

Les baixes es podran demanar via La Meva Salut o via “programació per motius“, Salut activarà un mecanisme per demanar la baixa. L’usuari trobarà una opció de “baixa per simptomatologia compatible amb Covid-19”. No cal, doncs un test positiu, sinó que si una persona està malalta i té simptomatologia típica de la Covid -febre, tos, cansament generalitzat…-, no pot anar a treballar i no pot fer teletreball, el Departament gestionarà una baixa. Tindrà una durada de cinc dies i, aleshores, generarà una alta automàtica. L’usuari podrà demanar l’alta abans o podrà demanar allargar la baixa. Serà una baixa mèdica i en qualsevol moment el professional sanitari podrà contactar amb el malalt. 

 

Per sol·licitar la baixa, s’obrirà una pestanya en què l’usuari haurà de detallar què li passa. No serveix explicar que tens un test positiu, sinó que s’ha d’explicar quins símptomes tens, si es troba malament i per què. “Si algú diu ‘tinc un test positiu’, no se li donarà la baixa, perquè ens han d’explicar què li passa”,. Això es traslladarà als professionals i des d’allà es generarà la baixa, que estarà auto limitada en el temps (sempre que no canviïn les condicions de la persona). Quan passin els cinc dies de baixa “estàndard” -el temps en què s’acostuma a resoldre la Covid-, l’usuari rebrà un correu o SMS en què se li dona l’alta. “Si el pacient encara no es troba bé, ha d’anar al CAP o consultar el metge“.

 

La mesura serà temporal i s’allargarà mentre duri el pic de l’onada. La mesura es posa en marxa per l’increment de l’afluència de ciutadans als CAP amb simptomatologia compatible amb Covid i també perquè s’estan multiplicant les baixes per insuficiència respiratòria.

 

La baixa serà “coneguda” pel metge de capçalera, però no la donarà aquest metge. Qui gestionarà la baixa serà directament l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM). El professional, si no hi ha cap problema, no haurà de fer res, però en tot moment podrà contactar amb el malalt -per saber com està o com evoluciona- o el malalt podrà contactar amb el metge -en cas que, per exemple, ja es trobi bé o, pel contrari, hagi empitjorat-.

 

Les baixes automàtiques per covid es faran al juliol i l’agost i un sol cop per pacient

 

Quan fa 24 hores que les baixes per covid es poden fer de manera automàtica sense visitar-se al metge ni presentar un test positiu a través de La Meva Salut, el conseller Josep Maria Argimon ha explicat a “Els Matins” de TV3  que es tracta d’una situació excepcional, que de moment estarà activa durant els mesos de juliol i agost i que només es podrà fer servir una vegada per pacient.

              

Carles Carrera
Tècnic en Prevenció de Riscos Laborals
Carles.Carrera@geseme.com       T. – 664424563
Longitudinal 6, Local 14, Mercat Central del Peix – 08040 – MERCABARNA

 

 

Salut reactiva les baixes automàtiques per símptomes de Covid

Attachments