PLA DE CONTINGÈNCIA MERCABARNA Mesures preventives COVID-19 (11-05-20)

Tornar

PLA DE CONTINGÈNCIA MERCABARNA Mesures preventives COVID-19 (11-05-20)

A continuació, detallem les noves informacions.

Mesures pel que fa a la seguretat :

 • Per poder dur a terme les mesures de prevenció i contenció de la propagació de la COVID-19 dins dels pavellons del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, i seguint les directrius que de manera continua ens fan arribar els diferents governs i autoritats sanitàries, es fa del tot imprescindible, aplicar de manera estricte i rigorosa el reglament del mercat. Això implica:
  · El passadís central dels pavellons ha de quedar lliure en tot moment de qualsevol obstacle, ja sigui gènere (palets, caixes…) i també taulells de venda. És la principal recomanació que ens han fet les autoritats sanitàries, perquè és un motiu evident que obstaculitza i impedeix garantir el distanciament de 2 metres entre els usuaris (venedors i compradors).
  · Les dimensions dels pavellons no permeten una altra opció.
  · Per tant, a partir d’aquest dimecres 13 de maig, tots els taulells de venda dels pavellons C, D, E i G hauran de situar-se dins de la seva zona de exposició i en cap cas sobrepassar la línia de exposició.​
 • No acomplir aquesta normativa, es considerarà com a FALTA GREU, per posar en risc la salut de les persones. 

Mesures pel que fa als serveis : 

 • Com bé sabeu, Barcelona no ha entrat en la Fase 1 de la ‘desescalada’ establerta pel RD de l’Estat d’Alarma. Per tant, encara no es poden obrir les terrasses dels bars i restaurants de la Unitat Alimentària. 

Mesures de neteja i higiene : 

 • Us recordem que tal com indiquen les autoritats sanitàries l’ús de mascaretes i guants és essencial per combatre els contagis de la Covid-19. Per això, ens mostrem estrictes en el seu ús per part dels usuaris dels Mercats (tant treballadors de les empreses majoristes com dels compradors). El recordatori el reforcem també amb nova cartelleria distribuïda per tota la Unitat Alimentària. 
 • Adjuntem la darrera nota que ha elaborat l’Agència de Salut Pública de Catalunya en relació a les recomanacions de ‘Ventilació i sistemes de climatització en establiments i locals de concurrència humana’. Link pdf

Telèfons de contacte per emergències, dubtes o comunicació d’algun contagi :

93556 3220 (Centre de Control) o 61059 6951 (Responsable de Torn)

NOTA INFORMATIVA – PLA DE CONTINGÈNCIA MERCABARNA COVID -19 -11-05-2020.

Attachments