PLA DE CONTINGÈNCIA MERCABARNA Mesures preventives COVID-19 (15-10-20)

Tornar

PLA DE CONTINGÈNCIA MERCABARNA Mesures preventives COVID-19 (15-10-20)

A continuació, detallem les noves informacions.

En el marc de les noves mesures adoptades pel Govern de la Generalitat per prevenir i contenir la propagació de la COVID-19, que entraran en vigor a partir de la mitjanit d’avui i seran vigents durant com a mínim 15 dies, les actuacions dutes a terme per Mercabarna i les recomanacions a les empreses operadores del recinte són les següents.

Mesures pel que fa als serveis :

 • Es prioritzen els serveis d’atenció a l’usuari via telèfon i correu electrònic.
 • És obligatori el tancament al públic dels bars i restaurants de tota la Unitat Alimentària podent només prestar el servei de lliurament a domicili i recollida de comandes.
 • Es redueix al 30% l’aforament als establiments d’atenció al públic (farmàcia, òptica, estanc, administració de loteria, bancs, etc.).
 • Han quedat de nou anul·lades o ajornades totes les activitats de/a Mercabarna (visites, presentacions…), per evitar concentració i contacte entre persones.

Mesures de neteja i higiene :

 • Us recordem que és obligatori l’ús de la mascareta (tapant nas i boca) en tots els espais de Mercabarna, tant oberts com tancats, encara que es pugui garantir la distància social, per a tots els usuaris, tant majoristes com compradors. Mercabarna destinarà íntegrament els ingressos que s’obtinguin per les sancions imposades per l’incompliment de l’ús de la mascareta a algun projecte de suport a la recerca i la lluita contra la Covid-19.
 • S’ha tornat a intensificar la neteja i desinfecció a l’interior dels pavellons dels Mercats, molls, sotamolls, carrers, parkings, lavabos, etc. Aquesta neteja l’anirem complementant, a més, sempre que sigui possible, amb els efectius de l’UME, com ja van fer el passat cap de setmana.
 • Seguim reposant cada dia els dispensadors de líquid desinfectant en tots els accessos tant d’oficines pròpies com d’entrada pavellons dels mercats centrals, polivalent, etc.

Recomanacions en l’organització del treball :

 • Us recomanem dividir al màxim els vostres equips de treball, sense contacte entre ells, per preservar l’activitat en cas d’algun contagi.
 • Us recomanem, tot i que entenem la dificultat que comporta donat que es tracta d’un mercat, que el major nombre de treballadors de les empreses facin teletreball.
 • Intentar evitar la coincidència massiva de persones (treballadores i clients) durant les franges en que es preveu més afluència.

Mesures de coordinació:

 • Es reprenen les reunions de coordinació entre la Direcció de Mercabarna i els representants dels operadors, un cop per setmana, per tal d’actualitzar les informacions en funció de l’evolució de la pandèmia.

Recordeu també que heu de comunicar qualsevol indici o positiu de contagi als telèfons que apareixen a continuació, i presentar les actuacions d’aïllament i els protocols de neteja corresponents.

Telèfons de contacte per emergències, dubtes o comunicació d’algun contagi :

93 556 32 20 (Centre de Control)

610 596 951 (Responsable de Torn)

 

NOTA INFORMATIVA – PLA DE CONTINGÈNCIA MERCABARNA – COVID-19 – 15-10-2020.

Attachments