Info º 29 – PLA DE CONTINGÈNCIA MERCABARNA Mesures preventives COVID-19 (01-07-20)

Tornar

Info º 29 – PLA DE CONTINGÈNCIA MERCABARNA Mesures preventives COVID-19 (01-07-20)

A continuació, detallem les noves informacions.

Mesures d’higiene i neteja:

Comença el juliol, el primer mes de ‘nova normalitat’ però ara, més que mai, no podem relaxar-nos sinó que hem d’extremar les mesures per evitar nous contagis.

Els brots que està havent-hi al nostre país, molts d’ells en empreses del sector alimentari fan necessari ser estrictes amb l’acompliment de les mesures d’higiene, d’autoprotecció i de distància social.

Mercabarna ha estat un recinte essencial durant el període pandèmic per garantir el proveïment d’aliments frescos als ciutadans. Demostrem, entre tots, que seguim sent un referent i model a seguir.

Per aquest motiu, us recordem les normes que segueixen vigents a Mercabarna: 

  • És obligatori l’ús de la mascareta (tapant nas i boca) al Mercat Central de Fruites i Hortalisses, al Mercat Central del Peix, al Pavelló Polivalent i a Mercabarna-flor.
  • L’ús de mascareta és obligatori tant per als compradors com per als treballadors de les empreses.
  • També és obligatori l’ús de mascareta per entrar als bars/restaurants i per moure’s per l’interior dels locals.
  • S’ha de garantir i respectar la distància social d’1 metre i mig en qualsevol dels espais del recinte de Mercabarna (incloses les zones de pícnic, zona comercial, terrasses, etc.).
  • És obligatori que a l’entrada dels establiments hi hagi dispensadors de gel hidroalcohòlic a disposició dels clients.
  • Pel que fa a la neteja del recinte, Mercabarna segueix realitzant neteges i desinfeccions intensives extres a l’interior dels pavellons dels Mercats, sales de manipulació, molls, sotamolls, carrers, parkings, lavabos, vestuaris comuns, etc.

Iniciatives d’ajuda a les persones més vulnerables:

Volem agrair-vos l’esforç que esteu fent moltes empreses per aportar productes en favor de les persones més necessitades. En aquest sentit, compartim algunes xifres:

  • De gener a juny, el Banc dels Aliments de Mercabarna ha rebut un 22% més de fruites i hortalisses que durant el mateix període de l’any anterior.
  • A través de l’App T-Mercabarna Solidària, creada en període COVID, ja s’han pogut repartir a Creu Roja més de 63.000 kg des de mitjans d’abril.

Precisament l’App T-Mercabarna Solidària ha estat reconeguda per la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) en el seu informe mundial sobre mesures aplicades pels mercats majoristes durant la crisi sanitària.

Telèfons de contacte per emergències, dubtes o comunicació d’algun contagi :

93556 3220 (Centre de Control) o 61059 6951 (Responsable de Torn)

NOTA-INFORMATIVA – PLA DE CONTINGÈNCIA-MERCABARNA-COVID-19 – 01-07-2020.

Attachments