PREACORD PESQUER ENTRE LA UNIÓ EUROPEA I EL REGNE UNIT

Tornar

PREACORD PESQUER ENTRE LA UNIÓ EUROPEA I EL REGNE UNIT

Benvolgut agremiat,

Adjuntem més avall noticia que pot ser del seu interès.

Atentament,

      Jordi Pan

        Gerent

Gremi Majoristes Peix

     

 

PREACORD PESQUER ENTRE LA UNIÓ EUROPEA I EL REGNE UNIT

DIARIODEGASTRONOMIA.COM10 / 06/2021

La Unió Europea i el Regne Unit han aconseguit verbalment un preacord pesquer que permetrà a la flota nacional que pesca en aigües britàniques mantenir les seves actuals quotes de captura per a 2021 i les d’espècies d’aigües profundes 2021 i 2022. Lluç, raps i galls són les espècies principals per als pescadors espanyols a la zona.

Els ministres de Pesca de la Unió Europea van mantenir ahir dimecres una reunió informal per videoconferència per pronunciar-se sobre el text preacordat pel comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevicius, i el secretari d’Estat britànic, Dominic Raab, que ara haurà de formalitzar amb la signatura definitiva per escrit. Un acord, que segons l’opinió dels responsables espanyols de Pesca ha resultat positiu per a Espanya, ja que la flota espanyola seguirà pescant amb normalitat i seguretat en aigües britàniques.

Preacord pesquer entre la Unió Europea i el Regne Unit.

“El resultat de les xifres acordades és acceptable per a Espanya, agraint especialment la defensa ferma del manteniment dels totals admissibles de captura (TAC) per a espècies que podien suposar un problema d’estrangulament per l’obligació de desembarcament, com el besuc i els bacallans de l’ oest d’Escòcia i de la mar Cèltic “, comentava sobre aquest preacord assolit entre la UE i el Regne Unit el ministre espanyol d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, que ha demanat a la Comissió la “major celeritat possible per traslladar els resultats a els reglaments de totals admissibles de captura i quotes anuals per donar la necessària seguretat jurídica a les flotes “.

En aquest sentit, Luis Planas ha volgut ressaltar també l’esforç dut a terme per part de la Comissió Europea per aconseguir tancar aquest difícil acord després d’un període de cinc mesos de negociacions, i evitar així que o no hi hagués cap, o que s’haguessin produït tractes parcials amb determinats països membres, una situació que, segons l’opinió de el ministre no era acceptable. Per Planas, aquest acord torna a constatar “que la unió és la principal força dels socis europeus”.

 

 

NOTICIA – PREACORD PESQUER ENTRE LA UNIÓ EUROPEA I EL REGNE UNIT

Attachments