RESULTATS DEL PROGRAMA EDUCATIU “CREIX AMB EL PEIX” CORRESPONENTS AL CURS 2019-2020.

Tornar

RESULTATS DEL PROGRAMA EDUCATIU “CREIX AMB EL PEIX” CORRESPONENTS AL CURS 2019-2020.

Us presentem els resultats del programa educatiu “Creix amb el Peix” corresponent al curs 2019-2020 que acaba de finalitzar.

Com bé sabeu, ha estat un curs molt diferent, ja que la crisi de la COVID-19 va impossibilitar realitzar l’activitat “Creix amb el Peix” a Mercabarna des de principis del mes de març. Per aquest motiu, durant el tercer trimestre del curs vam traslladar l’activitat “Creix amb el Peix” a l’entorn online on vam desenvolupar 12 fitxes didàctiques amb temàtiques relacionades amb el món del peix, la mar, la pesca i la salut. En aquest sentit, gairebé 2.000 famílies es van descarregar les fitxes didàctiques de la web i xarxes socials de #JoMenjoPeix, campanya impulsada també pel Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna.

Però també ha estat un curs de celebracions, ja que el 14 de juny d’enguany vam celebrar el 10è aniversari de la inauguració del Centre Interactiu del Peix de Mercabarna. Durant aquests 10 anys, més de 60.000 alumnes han participat a l’activitat “Creix amb el Peix”. Per celebrar aquests 10 anys vam emetre un vídeo a les xarxes socials i vam crear un joc de taula “Jo Pesco Peix” per a que les famílies se’l puguin descarregar.

En quant als resultats dels 2 primers trimestres del curs, mesos en els quals l’activitat es va desenvolupar amb normalitat, observareu que els resultats que s’han aconseguit continuen sent excel·lents :

  • 3.291 alumnes i mestres participants.
  • Des del curs 2010-2011 ens han visitat més de 60.000 persones relacionades amb el món educatiu i per tant, hem incidit en més de 60.000 famílies.
  • 59 centres educatius participants.
  • 122 sessions de l’activitat amb els seus tallers d’alimentació corresponents.
  • Percentatge d’ocupació gairebé del 100%
  • Grau de satisfacció de les escoles de 4,9 sobre 5 (9,8 sobre 10). Des del curs 2010-2011 hem mantingut aquesta valoració, el que ens demostra la solidesa i el bon funcionament del programa educatiu.

A més a més, seguim impactant en els hàbits d’alimentació saludable de les famílies dels alumnes que han participat en el programa educatiu “Creix amb el Peix” durant aquest curs 19-20 :

  • El 20% de les famílies dels alumnes que ens han visitat han augmentat el consum de peix.
  • El 29% de les famílies afirmen que, després d’haver realitzat l’activitat “Creix amb el Peix”, els seus fills han mostrat un canvi positiu en es hàbits de consum de peix i marisc.

Com d’altres cursos, hem rebut la visita d’escoles ubicades en barris amb risc d’exclusió social. I també han visitat el CIP altres col·lectius: alts càrrecs de les diferents Administracions Públiques, empresaris, premsa, escoles de cuina, etc.

Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna-

NOTICIA – RESULTATS DEL PROGRAMA EDUCATIU CREIX AMB EL PEIX CURS 2019-2020.

Attachments