Salut demana que els positius amb antígens fet a casa no vagin al CAP a repetir la prova.

Tornar

Salut demana que els positius amb antígens fet a casa no vagin al CAP a repetir la prova.

En un moment d’augment de la pressió assistencial als CAP, la conselleria diu que t’has d’aïllar i contactar-hi telemàticament o per telèfon excepte si els símptomes són greus

El Departament de Salut recomana a les persones que són positius de covid-19 per test d’antígens que no vagin al Centre d’Atenció Primària (CAP) si no tenen símptomes o en tenen de lleus, com ara mal de cap o febrícula.

La recomanació es fa en un context d’escalada de les infeccions i d’augment de la pressió assistencial al primer nivell de la xarxa sanitària. És per això que Salut fa un recordatori dient que les persones amb covid han d’aïllar-se 10 dies al domicili, sense dirigir-se al CAP a fer-se una altra prova.

Són indicacions del procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en fase II de mitigació. També indica que si els símptomes no són greus es pot contactar telemàticament amb el CAP per comunicar el positiu i que s’inclogui a la història clínica de l’afectat.

 

El protocol del qual informa Salut estableix que la persona afectada rebrà un missatge a través de telefonia mòbil en què podrà reportar els contactes estrets.

En cas que calgui la baixa, la recomanació també és contactar “preferiblement” de forma telemàtica amb el CAP o per telèfon i tramitar-la a través de l’SMS de ContacteCovid.cat.

Si els símptomes empitjoren o la persona es troba malament, sí que es recomana anar al centre d’atenció primària o trucar al 112.

 

 

NOTA INFORMATIVA – SALUT DEMANA QUE ELS POSITIUS AMB PROVA D’ANTIGENS A CASA NO ACUDEIXIN AL CAP

Attachments