VII Edició de “Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” a 7 mercats municipals durant el mes de juny.

Tornar

VII Edició de “Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” a 7 mercats municipals durant el mes de juny.

El tast popular i gratuït de musclos i cava se celebrarà els dies 22 i 23 de juny per celebrar Sant Joan i els dies 27 i 28 de juny, per Sant Pere.

S’oferiran unes 10.000 racions de musclo del Delta a la marinera i cava.

 

Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava”, iniciativa impulsada pel Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna (GMP) i el Gremi de Peixaters de Catalunya (GPC), celebrarà, els dies 22 i 23 de juny (tast de Sant Joan), i els dies 27 i 28 de juny (tast de Sant Pere), la seva setena edició tot arribant a 7 mercats de Barcelona. Durant quatre dies, i de manera totalment gratuïta, s’oferiran unes 10.000 racions de musclo del Delta de l’Ebre, acabats de cuinar a la marinera, i acompanyats d’una copa de cava.

Els mercats on se celebraran les degustacions populars seran :

Tast de Sant Joan :

  • Divendres, 22/06 : Mercat de Sant Antoni
  • Dissabte, 23/06 : Mercats de la Concepció i el Carmel

Tast de Sant Pere :

  • Dimecres, 27/06 : Mercats del Ninot i de Sants
  • Dijous, 28/06: Mercats de la Llibertat i l’Abaceria

Aquest tast popular naixia, l’any 2012, impulsat per majoristes de peix i peixaters, amb la voluntat de recuperar una vella tradició gastronòmica mediterrània que molts d’aquests professionals recordaven de la seva infantesa : les musclades d’estiu durant les revetlles. Així doncs, les nits de Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, a molts pobles de la costa catalana i també als barris mariners de Barcelona, se celebraven les revetlles amb generoses cassoles de musclos, coincidint que a l’estiu, al Mediterrani, aquest marisc es troba ben ple i en el seu millor moment de sabor.

Les Revetlletes.

Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava estrena en aquesta edició Les Revetlletes, tallers infantils on els nens i les nenes descobriran la vella tradició mediterrània que celebra l’arribada de l’estiu. Tot pintant, tastant i jugant, els infants aprendran moltes coses sobre el musclo i el producte de temporada. Descobriran que és un marisc i molt saludable, el seu origen de proximitat, com es cultiva, com cal menjar-lo i molt més!! Les Revetlletes se celebren conjuntament al tast popular de musclos i cava als mercats del Ninot (dia 27 de juny) i la Llibertat (dia 28 de juny).

A Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” col·labora des del seu inici la Federació de Productors de Marisc del Delta de l’Ebre (Fepromodel) que aporta tot el mol·lusc per a les degustacions i que prové exclusivament de zones producció certificades com a Reserva de la Biosfera. Segura Viudas, fidel a la iniciativa en la qual participa des del 2013. També hi participa, des de la primera edició, el Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia  CETT-UB amb professors i alumnes de sala. Mercabarna, l’Associació de Concessionaris i Empreses de Mercabarna (Assocome) que reuneix les empreses majoristes d’aliments frescos del polígon alimentari, i l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats també donen suport a la convocatòria.

 

Veure, Revetlles d’estiu amb Musclos i Cava 2018, clicar aquí…

 

Attachments