Memòria programa educatiu “Creix amb el Peix” (curs 22-23)

Tornar

Memòria programa educatiu “Creix amb el Peix” (curs 22-23)

Adjuntem la memòria del programa educatiu “Creix amb el Peix” d’aquest curs 22-23 que acaba de finalitzar. Podríem dir que aquest curs 22-23 ha estat el primer curs amb plena normalitat després de la pandèmia des de l’inici del curs.

S’observa que els resultats que s’han aconseguit continuen sent excel·lents:

  • 3.978 alumnes i mestres participants.
  • Des del curs 2010-2011 ens han visitat més de 80.000 persones relacionades amb el món educatiu i per tant, hem incidit en més de 80.000 famílies.
  • 70 centres educatius participants.
  • 156 sessions de l’activitat amb els seus tallers d’alimentació corresponents.
  • Grau de satisfacció de les escoles de 9,8 sobre 10. Des del curs 2010-2011 hem mantingut aquesta valoració el que ens demostra la solidesa i el bon funcionament del programa educatiu.

A més a més, seguim impactant en els hàbits d’alimentació saludable de les famílies dels alumnes que han participat en el programa educatiu “Creix amb el Peix”

  • El 18% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l’activitat Creix amb el Peix, han augmentat el seu consum de peix i/o marisc (respecte la mitjana del 18% dels cursos anteriors). D’aquest 18% de famílies que han augmentat el seu consum de peix i/o marisc, un 62% ha afegit 1 àpat més al seu menú setmanal, un 28% ha afegit 2 àpats més i un 11% de les famílies ha afegit 3 àpats més de peix i/o marisc al seu menú setmanal, amb una mitjana de 1,5 àpats més a la setmana.
  • El 26% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l’activitat Creix amb el Peix, els seus fills han mostrat un canvi positiu en els hàbits de consum de peix i marisc (respecte la mitjana del 26% dels cursos anteriors). Els canvis més comuns per ordre de rellevància han estat: “els agrada més menjar peix”, “volen menjar peix més sovint”, “no es queixen tant a l’hora de menjar peix i el mengen millor”, “s’interessen més per saber quines espècies de peix mengen”, “saben que és important menjar peix per a dur una vida saludable”, “estan més disposats a tastar noves espècies de peix” i “saben reconèixer espècies que abans no coneixien”.
  • Un 12% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l’activitat Creix amb el Peix, els seus fills consumeixen altres espècies de peix i marisc que abans no consumien (respecte la mitjana del 14% dels cursos anteriors). Les espècies més incorporades a la dieta, per ordre de rellevància, han estat: salmó, orada, bacallà, sardina, gamba, tonyina, lluç, rap, calamar, llobarro, sípia, llenguado, sorell, tallarina, turbot, verat, emperador, gall de Sant Pere, gallineta, mero, musclos i seitó.

Com d’altres cursos, hem rebut la visita d’escoles ubicades en barris amb risc d’exclusió social. I també han visitat el CIP altres col·lectius: alts càrrecs de les diferents Administracions Públiques, empresaris, directius i empleats, premsa, escoles de cuina, etc.

A més a més, hem seguit mantenint els Tallers a l’Aula promoguts a l’inici de la pandèmia. I els continguts didàctics interactius online que hem penjat a la web de www.jomenjopeix.com han seguit tenint una gran acollida entre els més de 7.400 usuaris de la web i els gairebé 3.000 seguidors a Instagram i Facebook.

Finalment, comentar també que a data d’avui ja tenim reservat més del 60% de les places pel curs que ve 2023-2024.

Desitjant que aquesta informació sigui d’interès.

 

     Gremi Majoristes

  Mercat Central del Peix

        Mercabarna

 Centre Interactiu del Peix

      Programa Educatiu

      “Creix amb el Peix”

           93 556 76 76

 

 

           

MEMORIA CREIX AMB EL PEIX – Curs 2022-2023.

Attachments