Resultats emquestes a les famílies dels alumnes de “Creix amb el Peix” (curs 2.015 – 2.016)

Tornar

Resultats emquestes a les famílies dels alumnes de “Creix amb el Peix” (curs 2.015 – 2.016)

Benvolguts agremiats,

Com sabeu, en el marc del programa educatiu “Creix amb el Peix” realitzem dues enquestes a les famílies dels alumnes visitants, una abans de que els seus fills participin en l’activitat i una segona un parell de mesos després. Aquest curs hem rebut completades 3.233 enquestes pre-visita i 723 enquestes post-visita, per tant, els resultats tenen la seva solidesa estadística.

Els objectius de realitzar aquestes enquestes són dos:
– Conèixer els hàbits de compra i de consum de les famílies: lloc de compra (mercat, supermercat, etc), factors de decisió de compra (qualitat, preu, atenció al client, etc), tipus de peix que es compra (fresc o congelat), freqüència de consum de peix, entre d’altres.
– Avaluar l’impacte de l’activitat “Creix amb el Peix” en aquests hàbits de compra i consum.

L’explotació de les enquestes post-visita de l’activitat “Creix amb el Peix” durant el curs 2015-2016, ens mostra uns resultats molt positius, pel que fa a la incidència de l’activitat sobre els hàbits de consum de peix i marisc dels alumnes que ens han visitat, i de les seves famílies. Conclusions:
– El 94% de les famílies compren el peix en supermercats de proximitat, mercats municipals i peixateries de barri.
– Un 16% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l’activitat “Creix amb el Peix”, els seus fills consumeixen altres espècies de peix i marisc que abans no consumien (respecte el 13% del curs anterior). Les espècies més incorporades a la dieta han estat: salmó, lluç, gamba, rap, orada, sardina, llenguado, calamar, bacallà, seito, sípia, verat, cranc, panga, tonyina, bonítol, cloïssa, llamàntol, llobarro i moll.
– El 26% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l’activitat “Creix amb el Peix”, els seus fills han mostrat un canvi positiu en els hàbits de consum de peix i marisc (respecte el 19% del curs passat). Els canvis més comuns han estat: els hi agrada més menjar peix, volen menjar peix més sovint, no es queixen tant a l’hora de menjar peix i el mengen millor, s’interessen més per saber quines espècies de peix mengen, estan més disposats a tastar noves espècies de peix, saben que és important menjar peix per a dur una vida més saludable i saben reconèixer espècies que abans no coneixien.
– El 24% de les famílies enquestades afirmen que, després d’haver realitzat l’activitat “Creix amb el Peix”, els seus fills han augmentat el consum de peix i marisc (respecte el 23% del curs passat). D’aquest 24% de famílies que han augmentat el seu consum de peix i marisc ho ha fet en una mitjana de 1,5 àpats setmanals, un 57% han afegit 1 àpat més al seu menú setmanal, un 32% ha afegit 2 àpats més i un 11% de les famílies ha afegit 3 àpats més de peix i/o marisc al seu menú setmanal.

Adjuntem l’informe complet.

Restem a la vostra disposició per si voleu afegir o modificar alguna pregunta, tant a l’enquesta pre-visita com a l’enquesta post-visita.

Esperant que aquesta informació sigui del vostre interès, rebeu una cordial salutació.

Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna.

VEURE, INFORME ENQUESTES CURS 2015-2016, CLICAR AQUÍ…

Attachments